Saturday, 11 June 2011

ANTARA DUA DARJAT

KES 1:
Padah tayang video lucah -11/06/2011 Sinar Harian

Tertuduh, P Kanapathy, 38, yang mengaku bersalah kerana menayangkan filem lucah itu dihukum maksimum penjara tiga tahun oleh Mahkamah Sesyen di sini, semalam.

Hukuman dijatuhkan Hakim, Zaharah Hussain selepas mendengar rayuan, hujan dan meneliti fakta kes yang disediakan Timbalan Pendakwa Raya, Akmalhana Mohammed.

Berdasarkan pertuduhan, tertuduh dengan sengaja telah menunjukkan secara awam gambaran beberapa Video Cekera Padat (VCD) lucah bagi maksud menawarkan atau mencuba melakukan sesuatu perbuatan salah terhadap seorang wanita warga Indonesia. 


 KES 2

 Kes video seks: Tiada perkembangan, tangkapan-MKini 10//6/2011
Polis masih belum mempunyai sebarang petunjuk baru atau membuat tangkapan berhubung pengedaran VCD lucah yang memaparkan aksi seks seorang lelaki yang didakwa mirip ketua pembangkang seperti yang dipertontonkan oleh trio 'Datuk' kepada wartawan.
Menurut Ketua Polis Selangor Datuk Tun Hisan Tun Hamzah pihaknya masih menyiasat kes berkenaan.

"Tiada perkembangan baru atau tangkapan berhubung perkara itu.

"Kami memang sedari bahawa video itu sedang diedarkan di negeri ini dan mengklasifikasikan kes itu mengikut seksyen 292 Kanun Keseksaan kerana mengedarkan barangan lucah,” katanya.


-Hebat bukan bila anda mempunyai Kad keahlian UMNOPorno apa saja anda boleh lakukan....Anda Kebal UNDANG-UNDANG...tak caya..cuba tengok 2 kes dia atas.....
-Sampai sekarang POLIS tak jumpa Penayang Video tersebut... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.blog-feeds, .post-feeds { margin: 1em 0; text-align: center; color: $(feed.text.color);